Ringar i vitguld

Hem / Ringar i vitguld

Ska du förlova dig eller gifta dig? Då kan du enkelt och smidigt hitta stora sortiment av vackra ringar i vitguld online. På den här sidan får du tips på några av de bästa onlinebutikerna för smycken. Förutom det får du också tips på rengöring av vitguld smycken – det vill säga de bästa metoderna för att få dina smycken i vitguld att se som nya ut igen.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Köp förlovningsring & vigselring i vitguld online

Här nedanför får du tips och rekommendationer på de bästa onlinebutikerna för att köpa förlovnings- och vigselring i vitguld. Alla rekommendationer är butiker som har stora sortiment där du säkerligen kan hitta en ring som faller dig i smaken.

Ur&Penn

Letar du efter en förlovningsring i vitguld? Hos Uropenn.se kan du hitta många varianter av förlovningsringar från varumärket Schalins. Du kan till exempel välja mellan raka eller kupade modeller. Det finns utöver det ett stort utbud av ringar som säljs i par. Ringarna finns i tjocklekar mellan 2–6 mm och du kan välja mellan 9 eller 18 karat. Ur&Penns ringar i vitt guld fungerar lika bra på män som på kvinnor och är väldigt tåliga mot slitage.

Besök Uropenn.se

Kronanguld

Köp en vacker vigselring i vitguld hos Kronanguld.se. Deras ringar är tillverkade i 18 karats guld som därefter legerats med bland annat palladium och silver. Legeringen hålls därefter på plats med rodium, ett väldigt hårt och slitstarkt ämne. Kronangulds ringar håller därmed utan problem för det vardagsslitage som de vanligtvis utsätts för. Utbudet inkluderar smäckra och lätta modeller såväl som lite mer robusta varianter. Oavsett vilken stil du är ute efter kan du alltså hitta varianter som passar dig och din käresta.

Besök Kronanguld.se

Guldfynd

Hos Guldfynd.se hittar du vigsel- och förlovningsringar från varumärken som Sarek, Story of Love och Schalins. Sortimentet inkluderar ringar i 18 karats rent guld och ringar med vitt guld och diamanter. Guldfynd har ringar i alla prisklasser, så att du kan hitta en modell som passar din budget. Likaså är det enkelt att hitta ringar som matchar alla stilar. Det är enkelt att hitta rätt typ av ringar genom att filtrera utbudet på bland annat material, prisklass och varumärke.

Besök Guldfynd.se

Efva Attling

Efva Attling har sedan hon startade sitt företag 1996 förtjänat en plats som en av Sveriges absolut främsta smyckedesigners. Självklart har hon i och med detta en stor mängd förlovnings- och vigselringar att välja bland. I utbudet hos Efvaattling.com finns ringar i olika prisklasser av guld och vitguld, för män, kvinnor och unisex samt med och utan diamanter. Även om alla ringar kommer från samma designer så är stilvariationen stor - fast alla har smakfullhet gemensamt - så du hittar ringar som passar vilken stil som helst.

Besök Efvaattling.com

Rengöring av vitguld – Smycken

Här nedanför kan du läsa hur du går tillväga med rengöring av vitguld-smycken. Du får ta del av instruktioner steg-för-steg som beskriver hur du på ett korrekt sätt kan få dina smycken i vitguld att se ut som nya igen. Instruktionerna delas in för smycken med och utan stenar. Du kan även ta del av fler ingående tips kring hur du ska rengöra diamantring hos Kronanguld.se. Om du inte känner dig helt bekväm med att rengöra din ring eller smycke på egen hand, kan du dessutom lämna in produkten direkt till en av deras juvelerare i Stockholm. De är experter på polering och rengöring av smycken – och vet vad som krävs för att ditt smycke ska bli som nytt igen.

Vad är vitguld?

Vitguld är en legering, det vill säga en blandning av flera metaller. Det finns inte en variant av vitt guld utan det kan bestå av olika blandningar. En av de vanligaste blandningarna är dock silver, guld, koppar och palladium. Den sistnämnda metallen är den som gör så att vitt guld får en ljus färg.

Rengöra smycken med stenar

Att rengöra smycken med stenar är inte svårt, men det finns några saker som är bra att tänka på om du vill ha ett så bra resultat som möjligt. Om du har en diamantring är det bra att rengöra den regelbundet. Produkter som hudkrämer och annat som du använder dagligen bidrar till att diamanten får en hinna, vilket gör att den förlorar sin lyster.

Rengöra vitguld – Steg för steg

Här nedanför kan du läsa hur du gör rent smycken i vitguld steg för steg. Följ instruktionerna från första till sista punkt så kommer dina smycken i vitguld se ut som att de är nya igen.

Du behöver:

  • Foliepapper
  • Diskmedel och bakpulver
  • Vatten
  • Två skålar
  • Salt

Så gör du:

  1. Börja med att värma upp vattnet i en skål. Det ska vara varmt, men inte så pass att det kokar. Häll vattnet i skålen.
  2. Täck botten på den andra skålen med foliepapper. Fyll sedan skålen med det uppvärmda vattnet.
  3. Häll i salt, diskmedel och bakpulver. Du kommer att upptäcka att det börjar fräsa – vilket är helt normalt.
  4. Låt dina smycken ligga i skålen i cirka 10 minuter.
  5. Skölj av dina smycken i vatten och låt dem torka på en handduk.