Köpa halsband online - Tips

Hem / Köpa halsband online

Vill du köpa halsband online? Då finns de en mängd onlinebutiker på nätet där du kan hitta det perfekta halsbandet för dig. Utforska det breda online sortiment av halsband för olika smaker och stilar till fantastiska priser. Det finns ett stort utbud av smycken online och vi är övertygade om att du kan hitta ett halsband online.

Om du vill ha mer information om vad du bör tänka på innan du köper ett halsband, kan du läsa våra tips nedan. Här kan du ta del av detaljer om olika typer av halsband som är tillgängliga på marknaden i dag. Vi utforskar också ankarkedjor och pansarkedjor, samt kabelkedjor och ärtlänkar. Självklart får du även användbara och enkla tips om mått och passform.

Olika halskedjor

Förutom olika typer av halsband finns det också ett brett utbud av halskedjor att välja mellan när du köper smycken. Varje kedja har unika egenskaper som skiljer deras design från varandra. Här får du en bättre översikt över vad som är aktuellt.

Ankarkedja

En ankarkedja är en elegant och robust kedja som påminner om de kedjor som används vid marina ankarplatser. Det är därifrån kedjan har fått sitt namn, eftersom den liknar de kedjor som används för att ankra båtar och större fartyg.

Pansarkedja

Pansarkedjan är kanske den mest populära kedjetypen. Den fungerar lika bra för både män och kvinnor och finns i olika tjocklekar och designer. Det som gör denna kedja så eftertraktad och populär är att den fungerar lika bra med eller utan hängsmycke.

Ärtlänk

Ärtlänken, även kallad ärtlänkskedjan, är ett mycket populärt val för damer. Den består av små runda länkar som liknar små ärtor. Ärtlänkar förekommer i halsband, men är lika vanliga i fotlänkar och armband för kvinnor.

Kabelkedja

Kabelkedjan finns i olika tjocklekar, men är vanligtvis tunnare när den används för damhalsband. Kedjan består av större ovala länkar som ger den en mer luftig och diskret design. Passar både med och utan hängsmycke.

Mått på halsband

För att hitta ett halsband som verkligen passar dig är det viktigt att vara uppmärksam på både mått och storlek - särskilt om du planerar att köpa smycket online. Nedanför presenterar vi olika mått och storlekar för halsband som kan vara till stor hjälp för dig.

Längd:

Tum Centimeter
14 tum 35 cm
16 tum 40 cm
18 tum 45 cm
20 tum 50 cm
24 tum 61 cm
30 tum 76 cm

Tjocklek på halsband

Det finns ingen fastställd regel för vilken tjocklek ett halsband bör ha. Idag erbjuds kedjor i olika varianter, från några få millimeter till flera centimeter, beroende på modell och design. När det gäller länkkedjor är 2 mm och 4 mm vanligt förekommande, men för män är det vanligt att föredra en något större tjocklek.

Köpa halsband - Dam

Det finns ett brett utbud av vackra halsband för damer, och det största urvalet hittar du online. Vi har valt ut en av de bästa återförsäljarna för halsband för att underlätta för dig att hitta en modell, ett material eller ett smycke som passar dig.

Zalando

Zalando har på senare tid blivit en populär smyckessajt i Sverige. De har ett stort sortiment av halsband i flera varianter, till exempel i vitguld, guld och silver. De erbjuder även guldbelagda alternativ samt halsband i stål och läder.

Som medlem får du tillgång till extra förmånliga priser, då de regelbundet har medlemsdagar med fina erbjudanden.

Köpa halsband - Herr

Om du letar efter snygga herrhalsband och vill köpa halsband för herr online är det viktigt att välja en pålitlig och professionell webbutik. Här nedanför presenterar vi en butik som erbjuder ett specifikt utbud av eleganta herrsmycken.

Miinto

För herrar som söker mer exklusiva smycken rekommenderar vi Miinto, en onlinebutik med ett brett utbud. Här kan du enkelt filtrera efter dina preferenser, inklusive färg, material, varumärke och pris, för att hitta de bästa halsbanden för dig. Miinto erbjuder halsband i material som bomull, läder, rostfritt stål och 14 karats guldplätering. Det som gör Miinto unikt är möjligheten att skapa ett personligt halsband genom att lägga till gravyr.