Köpa örhängen online - Tips

Hem / Köpa örhängen online

Unikt designade örhängen har varit en tidlös accessoar som har prytt öronen hos människor i alla tider. Oavsett kön har örhängen varit en populär accessoar och har blivit vanligt förekommande hos personer i alla åldrar.

Olika varianter

Det finns flera varianter av örhängen att välja mellan, vilket är tur eftersom smaken skiljer sig åt från person till person. Nedan kan du läsa om olika varianter, från clips till studs, avlånga örhängen och klassiska hoops! Clips är till exempel perfekta för dig som inte vill genomgå en verklig öronhåltagning men ändå vill bära smycken.

Hoop-örhängen

Begreppet "hoops" används för att beskriva örhängen i form av ringar. Vanligtvis är ringarna något större, men de kan också vara av mindre modell. Hoops blev särskilt populära under 80-talet och är fortfarande ett självklart val för många kvinnor.

Clip-örhängen

Om du vill bära vackra örhängen utan att behöva ta hål i öronen kan du använda clips. Precis som namnet antyder är clips örhängen som kläms fast på öronsnibbarna. Du behöver alltså inte trä igenom några ringar eller pinnar för att få dem att sitta på plats och hålla hela dagen.

Stud-örhängen

Ordet "studs" används för att beskriva de kanske mest typiska örhängena. Dessa örhängen är utformade med en rak pinne som du trär igenom öronhålet. Begreppet används även för att prata om tjockare piercingssmycken till öronen. Själva smycket är vanligtvis mindre och har formen av en rund pärla eller "knopp".

Hängande örhängen

Hängande örhängen kan ha många former. De kan vara formade som avlånga ringar eller trådar med pärlor. Detta är ett bra alternativ för dig som vill att örhängen verkligen syns och blir en del av din outfit, eftersom de oftast är mycket synliga.

Örhängen – Olika material

Precis som armband, halsband och andra smycken, finns det en mängd olika material att välja mellan när det gäller örhängen. När du står inför valet av örhängen kan det vara bra att ha en överblick över de olika materialen som finns. Här listar vi fyra vanligt förekommande material som ofta används till örhängen.

Guld

Örhängen tillverkade av guld är mycket populära och passar särskilt bra för de som uppskattar smycken med en högre prislapp och långvarig hållbarhet. Guld är också ett material som endast ett fåtal människor är allergiska mot, vilket gör det till ett bra alternativ för de som lider av nickelallergi. Guld behåller sin kvalitet över tid och kan tåla vatten utan att bli missfärgat.

Silver

Silver är ett annat vanligt material som används till örhängen och är perfekt för de som är allergiska mot oäkta metaller. Silver är dessutom något billigare än guld, men har ändå en utmärkt hållbarhet. Idag finns det örhängen i silver för damer, herrar och barn i olika åldrar.

Diamantörhängen

För de som vill göra en storslagen satsning kan ett par vackra diamantörhängen vara ett alternativ. Diamanter kan dock vara kostsamma, så se till att du har en budget som tillåter det. Det finns både små och stora diamantörhängen på marknaden. Eftersom det är en betydande investering kan det vara fördelaktigt att försäkra dina diamantsmycken.

Kirurgiskt stål

Kirurgiskt stål är ett mångsidigt material som kan användas till olika typer av örhängen. Det är en kostnadseffektivt och mycket hållbart material som också är lämpligt för personer med allergier. Det är därför vanligt förekommande i piercingstudios för att säkerställa att kunder inte utvecklar allergiska reaktioner. Oftast är det så kallade "studs" som tillverkas av detta material.

Hitta örhängen för män

Örhängen för män finns i en mängd olika designer, former och material. På internet kan du hitta ett brett utbud av eleganta och högkvalitativa örhängen som passar alla tillfällen och stilar. Nedan listar vi några onlinebutiker som kan vara värda att utforska.

ASOS

Är du intresserad av studs, enkla ringar eller klassiska "bling" örhängen för män? Då har ASOS ett utmärkt urval att välja mellan. Deras utbud för herrar är större jämfört med många andra onlinebutiker, vilket ger dig många alternativ att utforska. För att underlätta din sökning rekommenderar vi att du använder filtreringsfunktionen.

Hitta örhängen för dam

Det finns många butiker där du kan hitta fina örhängen för dam. För att få tillgång till ett omfattande och varierat utbud rekommenderar vi dock att du väljer att handla online istället för i fysiska butiker. På det sättet kan du välja mellan ett bredare sortiment och samtidigt få dina örhängen hemlevererade.

Åhlens

Det finns många fördelar med att beställa dina damörhängen online. Hos Åhlens kan du upptäcka en värld av vackra och stilfulla örhängen med snabb hemleverans. Du kan enkelt använda filterfunktionen för att hitta örhängen i din prisklass och efter dina preferenser. Utbudet inkluderar örhängen från både välkända och mindre kända tillverkare, med olika design, färger och material att välja mellan.