stjärntecken kvinna
Inspiration / Smycken

Stjärntecken – vilka smycken passar din personlighet

Vi är säkert många som ser våra stjärntecken som en viktig del av oss. Vi läser horoskop och tips för veckan utifrån våra stjärntecken. Därför har jag tänkt att det kan vara intressant att skriva lite om vilka smycken som passar vem enligt våra stjärntecken så att vi kan känna oss lite extra fina. Det kan också vara ett bra exempel på en gåva om du inte alls vet vad du ska köpa till någon du tycker om.

Stjärntecken och vår personlighet

Året (zodiaken) är uppdelat i tolv tecken som börjar med väduren. Stjärntecken baseras på den och månad du föddes utifrån solens placering. Det kan ha en stor påverkan på vår personlighet och våra val i livet. Vi får dock inte glömma att det bara är en del av hur just du är som person och att horoskopet inte förklarar allt i våra liv. Vilka smycken som passar bäst just dig och din stjärntecken?

stjärntecken

Om du vill få lite mer inspiration och behöver köpa en present till någon kika gärna på Edblads smycken. Det är ett svenskt designföretag med smycken som passar alla tillfällen.

Vilka smycken som passar bäst just dig och din stjärntecken?

Väduren 21 mars- 19 april

Väduren är känd för att vara impulsiv och entusiastisk men också väldigt känslosam. Den följer oftast alla trender och väljer gärna spikar och kantiga former när det gäller smycken. Röd är oftast favoritfärgen och passar med rubiner eller koraller men också minimalistiska detaljer. 

Oxen 20 april- 20 maj 

Personer födda som oxen tenderar att vara praktiska och materialistiska. Trendiga och klassiska smycken passar alltid till en oxen men stenar i gul nyans är en perfekt matchning. 

Tvillingarna 21 maj- 21 juni 

Enligt astrologin beskrivs tvillingar som impulsiva och modiga men också jättenyfikna. De gillar nog smycken som har gulliga mönster, såsom stjärnor eller fjärilar och mycket färger. En ametist sten blir en perfekt gåva till en tvilling. 

Kräftan 22 juni- 22 juli 

Om du är född i kräftans tecken så gillar du förmodligen smaragder eller månstenar. Kräftor beskrivs som lojala och trofasta men också väldigt sentimentala och ringar brukar vara en favorit för dem. 

Lejonet 23 juli- 22 augusti 

Personer födda i lejonets tecken brukar vara mycket kärleksfulla och starka individer. De älskar vara i centrum av uppmärksamheten och gillar oftast smycken i guld. Allt som lyser kommer uppskattas av en lejon. 

Jungfrun 23 augusti- 22 september 

Jungfrun är ofta blyga och mycket analytiska. De märker varje liten detalj och gillar enkla smycken som t.ex pärlor. Det är alltid trendigt att köpa pärlor som en gåva till dina nära och kära. 

Vågen 23 september – 22 oktober 

Vågor kan vara mycket romantiska personer som är sociala och trogna. De är duktiga på att balansera och väljer därför smycken som passar bra med varandra. Ädelstenar är perfekta för folk födda i vågens tecken. 

Skorpionen 23 oktober- 21 november 

Många tycker att skorpioner är svåra att läsa för att de döljer sina känslor från andra men de tenderar också att vara modiga och starka individer. Smycken med turmalin stenar passar perfekt för en skorpion. 

Skytten 22 november- 21 december 

Ärliga och generösa personer är födda i skyttens tecken. Det är optimister som kommer uppskatta smycken med safir eller turkos. 

Stenbocken: 22 december – 19 januari

Stenbocken kan vara lite tillbakadragen men riktig ambitiös därför passar det bra med lite mer avancerade smycken i hög kvalité. Eleganta och gärna lite dyrare smycken som gärna har ett läderarmband blir en ideal gåva. 

Vattumannen: 20 januari – 18 februari

Det här stjärntecknet är enligt astrologin känt för sin klarsynthet och originalitet. De väljer antingen att ha mycket smycken eller inga alls. Miljövänliga smycken kommer uppskattas mycket, gärna en ametist eller granat. 

Fiskarna 19 februari – 20 mars

Personer födda i fiskarna tecken är oftast hemlighetsfulla därför kan det vara svårt att välja en perfekt gåva för dem. Ge dem smycken som är tidlösa, gärna i silver eller med en safir. 

Inspiration och rekommendationer

Jag hoppas att du har fått lite idéer som kan fungera för dig och dina vänner men glöm inte att stjärntecken beskriver inte din personlighet i 100%. Här kan du läsa lite mer om alla stjärntecken. Om du ska gifta dig snart så kika på Elles rekommendationer på förlovningsringar som passar din stjärntecken.  

 

smycken-olika-stjärntecken