Stjärntecken – Vilken personlighet har du?

Hem / Stjärntecken - Personlighet

Hänger ditt stjärntecken och personlighet ihop? Läs om stjärntecken och vilka unika personlighetsdrag som utmärker dig. Vill du köpa ett personligt smycke är ett halsband med stjärntecken ett perfekt val. Få tips på var du kan köpa halsband med ditt stjärntecken och läs om vanliga frågor och svar.

Köp halsband med stjärntecken

Det finns många fina halsband med stjärntecken. Smycken som passar som present till studenten, till den du älskar eller varför inte när du vill skämma bort dig själv? Oavsett om du är fisk, kräfta, eller kanske skorpion kan du hitta ett halsband för just ditt stjärntecken. Designen är både trendig och klassisk och går att hitta till priser som passar alla.

Vad säger ditt stjärntecken om dig?

Så vad säger ditt stjärntecken om dig? Läs mer om dina typiska personlighetsdrag baserat på vad stjärnorna säger om ditt tecken.

Väduren

21/3 – 19/4

Som vädur är du passionerad och skäms inte över att dela med dig av dina tankar och idéer. Uppmärksamhet är viktigt för dig, men du bör inte låta uppmärksamhetstörsten styra ditt liv. Väduren har en enorm potential i att använda sitt driv för att motivera både sig själva och vänner att uppnå sina mål.

Oxen

20/4 – 20/5

Oxen präglas av envishet och självsäkerhet. Det är egenskaper som ofta är till oxens fördel. Tack vare sin starka arbetsmoral brukar en oxe uppnå det hen tar sig an. Som oxe behöver du dock ibland också komma ihåg att försöka se saker ur andras perspektiv. Försök att inte vara dömande och att låta andra ta plats ibland, det vinner dina relationer på.

Tvillingarna

21/5 – 20/6

Tvillingarna är otroligt kompetent i sociala situationer, lever i nuet och präglas av hög intelligens. Sin genuinitet till trots är det många som uppfattar tvillingarna som falska, det är dock inte fallet. Tvillingnaturen gör bara att tvillingen enkelt kan anpassa sin person till olika sociala sammanhang. Tvillingen kan dock brista i koncentrationsförmåga vilket ibland kan vara till nackdel.

Kräftan

21/6 – 22/7

Kräftan är stjärntecknet där känslor och empati är allt. Omtänksamhet, att vara stöttande gentemot andra och känslighet är viktiga egenskaper. Andra trivs i kräftans sällskap, när det blir jobbigt så beror det på att kräftan uppfattat känsloladdningar i luften. Detta kan få dig som är kräfta att dra dig undan och göra dig svårläst för andra.

Lejonet

23/7 – 22/8

Som lejon står du ofta i händelsernas centrum. Det kan du tacka din stora karisma och älskvärda personlighet för. Du upplevs oftast som intressant, men har också ett väldigt skört ego. Dina styrkor är att du är karismatisk och lojal. Samtidigt kan andra tycka att du är komplicerad och har ett lite för stort ego.

Jungfrun

23/8 – 22/9

Jungfrun är ett stjärntecken som präglas av höga toppar och djupa dalar. Dina starka sidor är att du jobbar hårt och har ett stort öga för detaljer. Enligt somliga kan du upplevas som perfektionist. Den sistnämnda egenskapen kan ibland skrämma andra då du lätt kan förvänta dig att andra ska dela dina höga förväntningar både på sig själva och andra.

Vågen

23/9 – 22/10

Som våg är du väldigt social och har lätt för att få nya vänner. Du har en härlig aura som drar människor till sig och du är dessutom anpassningsbar. Dessa positiva egenskaper kan i sin tur göra dig irriterad om det är så att du inte får någonting tillbaka. Det kan vara bra om du ibland kommer ihåg att du är din egen lyckas smed.

Skorpionen

23/10 – 21/11

Som skorpion är du analytisk, strategisk och högpresterande. Av andra uppfattas du som mystisk och kraftfull. Du brinner oftast för det du håller på med och analyserar gärna omvärlden för att hitta djupare samband. Ofta lyckas du hitta någonting, men det är också bra om du kommer ihåg att det inte finns några dolda samband eller någon dold symbolik överallt.

Skytten

22/11 – 21/12

Skytten är ett stjärntecken som präglas av en törst efter att ständigt lära sig mer. Du är hårt arbetande och trivs utanför din comfort zone. Du uppfattas som självsäker, men människor i din omgivning kan ibland också känna att du överröstar dem och pushar dina åsikter lite för hårt. Det kan därför vara en bra idé att du ibland försöker ta det lite lugnt och låter andra ta plats.

Stenbocken

22/12 – 19/1

Stenbocken är motiverad, driven och dedikerad. Du har väldigt höga förväntningar på dig själv och har samtidigt lätt för att uppnå dina mål. Andra kan ibland känna att du är auktoritär och att de höga krav du ställer på dig själv spiller över på dem. Det sistnämnda är därför någonting du bör se upp med.

Vattumannen

20/1 – 18/2

Om du är vattuman är du någon som tycker om att sticka ut ur mängden och vara social. Du tycker om att vara med andra människor och andra tycker om att vara med dig. Du trivs med att vara kontroversiell och att få andra att tänka på nya sätt. Risken är dock att andra finner dig lite oförutsägbar och svår att få grepp om.

Fiskarna

19/2 – 20/3

Fiskarna är ett drömmande stjärntecken. Som fisk uppehåller du dig ofta i din egen värld. Du är kreativ, empatisk och känslig - du har lätt för att känna av små emotionella förändringar. Andra kan ibland känna att det är svårt att få din uppmärksamhet eftersom du så ofta befinner dig i din egen drömvärld. Du kan också känna dig väldigt sårbar.

Vanliga frågor och svar

Den bana som jorden och solen rör sig i under ett år kallas med ett fint ord för ekliptikan. Ekliptikan är indelad i 12 lika stora delar och var och en av dem har ett stjärntecken. Din personlighet sägs därefter påverkas beroende på vilken del av ekliptikan världen befinner sig i då du föds. Stjärntecknen har fått sina namn från antika Greklands astronomi.

De finns tolv olika stjärntecken. Dessa är; Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna. Vart och ett av dem hänger samman med en viss tidsperiod under året. Om du föddes till exempel den 25 augusti är du jungfru, den 12 mars hör du till fiskarna och så vidare. Varje stjärntecken förknippas med olika egenskaper som på olika sätt påverkar din livsbana.

Astrologi, som horoskop bygger på, är en lära som har en flera tusen år gammal historia. Exakt när den utvecklades är inte känt, men det finns källor från åtminstone 2000 år före Kristus. De första horoskopen bör därför ha ställts under samma era. Astrologin har sitt ursprung i Babylonien och vidareutvecklades i Persien och Egypten. Första gången horoskop publicerades i en tidning var år 1930.