smycken gravyr
Inspiration / Smycken

Graverade smycken för ett personligt ögonblick

Tänkt att ha en unik produkt. Ett smycke med en personligt utvald gravyrtext som bara du har. Man kan gravera på massor med olika smycken som armband, halsband, ringar…En underbar present till dig själv eller till dina kära. Upptäck en värld fullt av trevliga och permanenta minnen med graverade smycken

En speciell present för någon du älskar med graverade smycken

Gravering har använts länge för att ge livet en mer personligt och unik mening. En riktig konst om man gör det för hand. Och när man får graverade smycken så blir man dubbelt så glad. Jag blir det i alla fall.

Att ha ett smycke graverad är det finaste sättet att ge en unik gåva till någon du tycker om. Man kan gravera massor med olika smycken som armband, halsband, ringar… Perfekt för att minnas ett speciellt datum, ett livsmotto eller ett citat som betyder mycket för dig. 

Det är också det bästa sättet för en kärleksförklaring eller för att gravera dina kärastes initialer. Och du kan även gravera olika symboler. Det finns så många fina idéer! En stor mångfald av alternativ. Fritt fram för din egen fantasi. 

Om du letar efter en speciell present för ett bröllop eller en födelsedag så är graverade smycken perfekt. En unik och permanent present för någon du älskar, där du visar uppskattning för dina kära. Jag tycker att det är omöjligt att ha för många smycken. Och om dom har en gravering så känns det dubbelt så speciellt. 

Att ge bort halsband och armband kan kännas lättare än att ge bort en ring. För ibland kan det vara svårt att veta personens ringstorlek. Och presenten blir ännu mer lyckad om du köper något som de inte kan unna sig själva att köpa. En genomtänkt gåva som passar personen. Att bara planera och tänka om presenten och vad man ska gravera ger mig en stor glädje. Det känns bra att ge bort något speciellt!  

Det blir aldrig fel med ett vackert smycke och om du vill läsa mer om smycken i present så kan du kika på mitt gamla inlägg här.

Dom olika typer av gravyr

Handgravyr

Jag tycker att det är en riktigt konst att kunna gravera för hand. Och det låter som att det är väldigt svårt. Eftersom det görs för hand så blir inte resultatet exakt lika i formen. Men jag tycker om det. Det känns ännu mera unikt. 

Rundgravyr

Det använder sig av ett roterande skärverktyg som styrs av en dator. Resultaten blir väldigt precis. Men den största nackdelen är att man inte kan använda på värmekänsliga material. För friktionen den skapar blir värmen väldigt hög. Och det kan skada känsliga smycket som innehåller glas, ädelstenar eller plast. 

Lasergravyr

Den använder en laser för att gravera och ger en stor precision och tydlig text och kan användas på många olika material som sten, läder, metall, trä, mm. Det är en populär metod så du läsa om det mer om du ska köpa graverade smycken. 

Vill du få mer inspiration om personliga smycken så finns det lite tips och idéer här.