Tjej med smycken
Smycken

Festsmycken – inspiration och tips

Festsmycken är alltid klassiker. Det är supersmart att investera i några som passar olika outfits och kan användas när som helst. Vissa modeller går aldrig ur tiden och kommer att få dig att glänsa både idag och om några år. Här kommer några tips på hur du kan välja dina perfekta smycken. 

Jag gillar smycken som färg matchar mina kläder, men det är viktigt att komma ihåg att inte blanda för många olika färger samtidigt. Om du tycker att det är svårt att välja färger som matchar så kan du kika på en guide här.

Det kan också vara roligt att våga prova nya festsmycken och stilar. Du kanske inte ville testa stora örhängen eller färgglada armband, men sommar är en period som är perfekt för att våga prova nya saker. Sommarklänningar ihop men nya smycken är en perfekt kombination för att ändra sin stil och utmana sig själv. Om du vill börja med något enkelt så är håraccessoarer perfekta för dig. De syns inte lika mycket men kan ändå vara en extra touch till din outfit.

Var kreativ med dina festsmycken  

Alla klassiska outfits får ett nytt liv med en fin brosch eller halsband. Det kan också vara lite större örhängen eller bara en stor ring som kommer att få dig att se extra fin ut. Det gäller dock att inte överdriva och välja rätt smycken. Du vill inte få en tvärtom effekt och ha alltför mycket på dig samtidigt. En klocka eller en armand kanske är tillräckligt till en basic klänning medan en mer elegant outfit tillåter oss att ha några extra detaljer. 

Klassiska pärlor passar alla festplagg, både som halsband och armband. Våga testa olika varianter för att hitta den som passar dig bäst. Det viktiga är att just du känner dig fin. 

Väljer du axelbandslösa klänningar så kör på stora örhängen. Det kommer definitivt att funka och se bra ut. Matcha med mindre och mer diskreta detaljer om du vill ha något mer på dig än bara örhängen. Skippa halsband, det kan vara för mycket med stora örhängen. Om du vill läsa lite om andra trender just nu så kan du kika här.

Några tips att tänka på när man köper nya smycken 

Det finns några saker att tänka på när du väljer dina smycken

  • Om du inte riktigt kan bestämma dig om du föredrar guld eller silver så kan det vara bra att fundera på vad du brukar använda till vardags. Det betyder dock inte att du inte kan välja något annat eller att man inte kan blanda mellan de två. Tänk bara på vad som kan passa bra med dina andra smycken för att bygga på din samling.
  • Storlekar på ringar kan vara knepiga. Beroende på vilken typ av ring det är kan det skilja sig jättemycket. Det kan vara bra att mäta dina fingrar eller helt enkelt prova alla ringar innan du köper dem. 
  • Satsa på klassiker. Det är alltid ett säkert val att köpa pärlor, diamanter, enkla smycken. De kommer alltid att vara på topp och det är lätt att kombinera de med olika outfits. 
Festsmycken och blommoe