Festsmycken – 4 sätt att styla rätt

Hem / Festsmycken - Stylingtips

Har du svårt att finna inspiration kring hur du ska kombinera dina festsmycken ihop med kläder och andra accessoarer? Ta del av fyra tips på hur du på bästa sätt kan bära dina smycken för en festlig look. Du får även tips på bra online-butiker där du kan köpa smycken inför festen.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Smycken till fest – 4 stylingtips

Hur ska du kombinera kläder och smycken till fest? Här hittar du bra tips som kan hjälpa dig med hur du bär dina smycken oavsett om du ska på hemmafest eller formell bjudning.

1. Använd hårspännen

Använd hårspännen för att lyfta din outfit ytterligare. På nätet hittar du både stora och små hårspännen i färger som silver och guld. Även klassiska pins och minihårspännen i svart om du vill ha en look där håret hålls på plats på ett diskret vis. Förutom ovan nämnda färgval och varianter kan du också hitta mer vågade val i det fall du vill att ditt hårspänne verkligen ska märkas.

2. Matcha med en vacker diamantring

Få accessoarer ger samma höga nivå av klass och stil som en diamantring. Om du är på jakt efter att köpa diamantring så finns det ett stort utbud online. Testa till exempel en labbodlad diamantring för att säkerställa att den är konfliktfri.

1. Färgmatcha rätt

En grundläggande regel när det gäller att matcha smycken och kläder är att ju enklare din outfit är, desto mer vågad kan du vara i dina smyckeval och tvärtom. När det gäller färgmatchning, undvik att använda smycken i samma färg som kläderna. Det blir till exempel sällan bra med ett guldsmycke till en gul outfit. Det är dock svårt att säga generellt att någonting är helt fel, för att hitta de bästa kombinationerna bör du experimentera dig fram.

2. Våga pröva nya accessoarer

Våga testa nya accessoarer och kombinationer. Det finns per definition inga kombinationer som är fel innan du testat dem. Köp ett nytt halsband i en stil du inte testat förut, eller prova att kombinera en blus och ett armband du inte haft på dig samtidigt. Rätt som det är hittar du rätt.

3. Var kreativ

Genom att experimentera kan du hitta kombinationer som du annars inte skulle kommit att tänka på. För att vara framgångsrik är det bra om du är kreativ inom vissa gränser. Kombinera olika smycken, så som örhängen och halsband, men se det som att det är ett smycke som ska vara det primära. Om du till exempel har ett par örhängen som är väldigt iögonfallande, kan dessa med fördel stylas ihop med ett enklare halsband.

4. Less is more

Kom ihåg att det diskreta eller enskilda smycket ibland kan göra ett starkare intryck än mer ambitiösa färgkombinationer eller mer iögonenfallande smycken. "Less is more" som det gamla talesättet lyder. En enskild ring, ett ensamt halsband eller enbart ett par örhängen kan ibland vara det enda som krävs för att allt i din outfit ska klaffa. Testa ibland att bära färre smycken snarare än fler.

Köp smycken online

Att köpa smycken online är både smidigt och enkelt. Allt du behöver göra är att klicka hem en passande modell och få den hemskickad till brevlådan eller närmsta ombud. Nedan tipsar vi om olika online-butiker som säljer smycken online.


Guldfynd

Guldfynd.se säljer ett brett sortiment av smycken från varumärken som till exempel Glam, Goddess, Exclusive, Precious, Q Scandinavia, Mood med flera. Både för dam och herr. Oavsett om du letar efter ett smycke att piffa upp din outfit med inför nästa fest eller om du vill ha en gåva att ge till någon du tycker om kommer du med säkerhet kunna hitta någonting du tycker om i Guldfynds breda sortiment.

Besök Guldfynd.se

Efva Attling

Efvaattling.com är en av Sveriges mest välkända designers av smycken, om inte den mest kända. Hon designar smycken som syns och märks, samtidigt som de på ett nästan paradoxalt vis ändå är diskreta. Hon inspireras av musik, människor och naturen och skapar smycken med budskap. I sortimentet hittar du smycken för dam, herr och unisex. Hennes smycken finns i ett flertal olika material såsom guld, silver och läder men alltid i den stil som har gjort Attling till ett sant världsnamn inom smyckedesign.

Besök Efvaattling.com

Designtorget

Hos Designtorget.se kan du hitta ett smyckessortiment med halsband, ringar och örhängen i material som mässing och silver med flera. Det spelar ingen roll om du vill ha någonting som är stilrent eller färgglatt, hos Designtorget finns smycken för alla stilar. Varumärken i sortimentet inkluderar till exempel Lulu Copenhagen, Sägen av Sägen, Malin Jansson och Sofia Weman Design. Utbudet går att filtrera bland annat på stil, färg, prisklass och material vilket gör det enkelt att hitta precis det smycke du är ute efter.

Besök Designtorget.se