Vårtrender - Snygga smycken

Hem / Vårtrender - Snygga smycken

Hur ska du bära smycken i vår? Här kan inspireras av vårtrender när det kommer till snygga smycken – hur de kan kombineras tillsammans och vad som får din outfit att sticka ut lite extra. Även hur du kan lyfta hela din look med håraccessoarer. Förutom det får du också svar på vanliga frågor om smycken. Till exempel om hur de ska rengöras och hur du förvarar dem på bästa sätt.

Smyckestrender – 5 tips

Vilka smyckestrender är aktuella just nu? Ta del av fem tips stylingtips nedan!

1. Stick ut med trendiga hoops

Hoops är en klassisk och mycket omtyckt modell för örhängen. Hos Uropenn.se kan du hitta hoops i flera olika modeller och färger. Modellerna sträcker sig från enkla och stilrena till mer sofistikerade. Med hjälp av Ur&Penns filteringsfunktion kan du väldigt enkelt hitta fram till hoops som passar din stil. Utbudet går att filtrera på bland annat material, färg, varumärke och kön. Det ska inte vara svårare än nödvändigt att sätta samman en snygg stil.

2. Bär exklusiva håraccessoarer

Vill du lyfta din look med exklusiva håraccessoarer? Hos Harmoniq.se kan du köpa hårsmycken och andra tillbehör för att piffa till ditt utseende. Sortimentet innefattar bland annat hårband, hårnät, hårmunkar, flätband, diadem med mera. Allihop kommer från det mycket väl ansedda kvalitetsmärket Babyliss. Med deras accessoarer och tillbehör kan du enkelt fixa till ditt hår inför festen, anställningsintervjun, dejten eller bara till vardags. Lyft din i övrigt perfekta look ytterligare genom att göra någonting kul eller smakfullt med ditt hår.

1. Klocka som smycke

En klocka som smycke är dels praktisk, men är även en snygg accessoar att matcha ihop med din outfit. Genom att kombinera rätt smycken med rätt klocka kan den sistnämnda vara det lilla extra som lyfter din outfit från snygg till outstanding. Klockor finns dessutom i så många olika stilar att du definitivt kan hitta en variant som matchar din klädstil. Armband i olika material, olika typer av urtavlor med mera kan kombineras i det oändliga och matchas ihop med armband, örhängen, halsband och så vidare.

2. Blanda silver och guld

Att blanda smycken i silver och guld är ett stilgrepp som drar blickarna till sig. Du kan alltid experimentera för att hitta en unik look. Generellt sett är det dock bra att kombinera smycken i olika material med kläder som har en förhållandevis monokrom look. Svart, vitt och grått är färger som fungerar i alla sammanhang och är bra utgångspunkter för experimenterande.

3. Kombinera ringar

Hur kan du kombinera olika ringar? Det finns flera olika sätt att kombinera ringar och det är alltid fritt fram att experimentera. Du kan till exempel matcha ringar i silver och guld och välja att ha flera ringar på ett finger. För det sistnämnda är det en bra idé att välja ut en ring som "huvudnummer" och bära denna med ett antal ringar av mindre storlek.

4. Halsband i olika längder

Att bära halsband i olika längder kallas för layering. Det är trendigt samtidigt som det kan bli väldigt snyggt. Kombinera halsband i olika längder och med olika typer av kedjor för att få till resultat där varje kedja får sin egen plats utan att halsbanden skäl uppmärksamhet från varandra. Låt någon av halsbanden bryta av med en berlock, bokstav eller symbol för att skapa en mer intressant helhet.

5. Bär klassiska pärlor

Att bära klassiska pärlor passar egentligen till vilken stil som helst. Pärlhalsband går att kombinera med det strama och klassiska såväl som med mer lekfulla stilar, till exempel mode inspirerat av 80-talet. Klassiska pärlor är helt enkelt en accessoar som är tidlös och tveklöst trendig på en och samma gång. Det är i och med det inte konstigt att pärlhalsband alltid finns i sortimenten hos butiker som säljer smycken.

Vanliga frågor om smycken och accessoarer

Hur kan du rengöra dina smycken på bästa sätt? Hur ska du förvara smycken och accessoarer så de behåller sin lyster? Och vilken typ av håraccessoarer ska du använda till kort hår? Nedanför hittar du svar på vanliga frågor om smycken och accessoarer.

Att rengöra smycken är inte svårt om du vet hur du ska göra. Det är däremot viktigt att hålla reda på olika materialtyper. Somliga material tål inte vatten och riskerar att rosta om de kommer i kontakt med fukt. För att rengöra smycken i exempelvis guld eller silver behöver är varmt vatten, diskmedel och några bomullstrasor. Tillsätt diskmedlet till vattnet och använd detta tillsammans med bomullstrasorna för att försiktigt polera dina smycken. Om du vill veta exakt hur du ska rengöra ringar och andra smycken i vitguld kan du läsa mer om här.

Det absolut bästa sättet att förvara smycken är att ha dem i ett smyckeskrin där de hålls separerade från varandra. Detta hjälper till att undvika att de trasslar ihop sig och gör också så att de inte skaver och repas mot varandra. I ett smyckeskrin skyddas de dessutom från solljus som med tiden bleker dem. Hos Elle.se kan du läsa mer om hur du tar hand om dina smycken på bästa sätt.

Många undrar vilka håraccessoarer de ska använda om de har kort hår. Svaret är att du på det stora hela kan använda samma håraccessoarer om du har kort hår som om du har långt hår. Undantaget möjligtvis hårband eller liknande som kräver lite längre hår för att fungera. Men du kan använda diadem, hårnålar för att hålla håret på plats, hårband och liknande.