Strumpbyxor med en extra touch är ett perfekt sätt att göra din outfit lite roligare och ge den mer personliget. Lek med färger, mönster och glitter. Tänk också på att ta hand om dem genom att tvätta i 30 grader eller att frysa in dem för att ta död på bakterier.
Accessoarer / Inspiration / Kläder

Strumpbyxor med det lilla extra gör under för din outfit

Har du tänkt på att dina strumpbyxor kan ta din outfit till nästa nivå? De behöver inte alltid vara bara svarta eller hudfärgade. Det är ett av de bättre sätten att vara kreativ och uttrycka dig själv med din outfit.

I många år har jag tyckt att strumpbyxor endast är en en sådan sak som jag bara måste köpa och har inte lagt någon större vikt vid dem. Men på sista tiden har jag faktiskt insett att det är riktigt roligt och det finns massor av valmöjligheter.  

Lek med färger på strumpbyxor

Om du använder enkel klänning eller kjol i en färg som kanske svart eller grå så rekommenderar jag att du satsar på ett par strumpbyxor i en annan rolig färg. Det lyfter din outfit på en gång utan att du behöver ta för mycket tid till det. 

Alla färger är tillåtna här såklart men just nu under 2020 så tycker jag att du ska testa med ett rött par. Det är en av de färger som vi ser mycket av nu under hösten och vintern. 

Mönster på strumpbyxorna

Till en enfärgad klänning finns det inte som passar bättre än ett par strumpbyxor med mönster! Det är supersnyggt och det finns mycket att välja mellan. Jag själv gillar att ha rutigt mönster eller blommor. 

Rutigt är för övrigt riktigt inne den här hösten så satsa på det om du står i valet och kvalet. Det går också perfekt att matcha med ett annat rutigt plagg, en kjol eller en klänning, om du vill vara ännu mer moderiktig.  

Prickigt är ett annat mönster som fungerar med det mesta och verkligen ger en fin touch till din outfit. Det är nog min nästa favorit. Jag vill helst ha små prickar men om du gillar större så är det också ett toppenalternativ. Strumpbyxor är en viktig del av din garderob och något alla de som gillar mode borde tänka lite extra på. 

Ta din outfit till en ny nivår me din strumpyxor. Lek med färger, mönster och glitter. Det absolut bästa sättet att vara kreativ och uttrycka sig. Ta hand om dina strumbyxor ordentligt genom en tvättpåse och att frysa dem - då håller de mycket längre.

Glitter 

Till festligare tillfällen är ett par strumpbyxor med glitter ett toppen val. Antingen ett par enkla svarta med glitter eller varför inte satsa på en annan rolig färg? Just nu under den här hösten och vintern så är allt som glittrar och glimmar väldigt trendigt så det passar ju ännu bättre nu! 

Är du riktigt modig så kan du till och med mixa en glittrig klänning i en färg med ett par glittriga strumpbyxor i en annan färg! Du kommer garanterat att synas på festen. 

Hur tar du bäst hand om dina strumpbyxor

En av det mest irriterande sakerna är utan tvekan när du drar på dig ett par nya strumpbyxor och det går en maska! Som bara blir större och större ju mer du drar i dem.. Men om du har lyckats hitta ett par som håller så är det perfekt. Då ska du självklart ta hand om dem ordentligt så de håller ännu längre. 

Det första tipset är att använda en tvättpåse när du tvättar dem. Och se till att du ställer in tvättmaskinen på 30 grader eller ett handtvättprogram för att de inte ska förstöras. 

Vill du glesa ut tiden mellan tvättarna kan du faktiskt också lägga in dem i frysen för att ta död på bakterier. 

Det svenska märket Swedish Stockings har bra tips på hur du tar hand om dem!