Solglasögon på stranden
Solglasögon

Solglasögon – trender sommar 2020

Sommaren är här och det är dags att välja nya solglasögon för säsongen. Kalla dagar är förhoppningsvis över och vi alla hoppas på att kunna chilla lite ute och byta ut garderoben till sommarklänningar och flip flops. Nya solglasögon är ett perfekt tillägg till en sommaroutfit som du kan ha på dig på varma sommardagar och kvällar. 

Jag måste erkänna att jag tycker verkligen om att uppgradera min look med ett par nya solglasögon. Det finns så många modeller och färger så det är till och med lite svårt att bestämma sig. Jag har alltid problem med att välja färgen då jag tycker att det måste passa alla mina kläder och skor, vilket inte alltid är lätt. Det behöver inte heller vara en dyr lösning. Det finns fina modeller i alla prisklasser så alla kan hitta ett perfekt par solglasögon. 

Vill du läsa mer om andra trender för 2020 och kanske få lite mer inspiration så kan du gärna kika här.

Solglasögon sommar

Trender i år 

I år är de sexkantiga runda solglasögonen som är på topp men även stora fyrkantiga och metallbågarna är tillbaka. Så det finns gott och blandat att välja mellan. 

Runda solglasögon med spegelglas är definitivt ett måste i garderoben i år. Färgerna påminner om en vacker sommardag och kommer ge dig en riktig sommar känsla medan du är ute och cyklar eller promenerar! 

Alla modeller som har geometriska former är också ett bra val. De funkar perfekt med alla outfits, både med basics och mer eleganta stilar. Det är något jag tycker är mycket praktiskt. Du kan ha med dig bara ett par solglasögon i väskan och ta fram de varje dag oavsett vad du har på dig. 

Mina favorita solglasögon

En av mina favoriter är Square Candy från Michael Kors. Påminner mig om godis och sommarfrukt med sina friska färger. Tycker den passar extra bra med sommarklänningar, blommiga mönster och även shorts. 

Michael Kors solglasögon

Du som gillar pilotglasögon behöver inte oroa dig. De finns kvar i år med och fortsätter att vara coola och tredinga. Matcha de gärna med en skinnjacka eller en sommarskjorta. Och för dig som gillar mer sportiga solglasögon skulle jag rekommendera Oakley eller klassiska Ray-bans. Det finns flera olika modeller från båda märken, även i olika färger, så du kan säkert hitta något för dig själv. Jag gillar att ha ett par Oakleys om jag ska åka utomlands och vara mycket på stranden. Jag tycker att de håller bra även i vattnet och det är lätt att spela volleyboll eller springa med dem medan du njuter av solen.

Glöm bara inte att när du köper dina nya solglasögon så måste de ha ett UV-filter. Solen är mycket stark på sommaren och du vill definitivt inte skada dina ögon. Det gäller både om du ska bara använda de inne i stan eller om du ska åka utomlands och sola. Det finns faktiskt olika typer av UV-filter så se till att kontrollera det innan du bestämmer dig. Skydda dina ögon varje dag:) 

Här kan du se olika modeller som du kanske gillar.