smycken förvaring
Accessoarer / Nyheter / Smycken

Smyckesförvaring och rengöring

Smyckesförvaring och rengöring är viktig för att smycken ska behålla sin glans och inte förstöras. Men att lämna in de för rengöring är oftast rätt så dyrt därför är det onödigt att betala för det om du kan göra det enkelt hemma på mindre än 10 minuter. Sedan får du absolut inte glömma att förvara dem rätt efter rengöringen.

Detta behöver du för att rengöra dina smycken själv

Det finns olika metoder för att rengöra smycken hemma. Jag har testat flera och har nu hittat min favorit. Den är både snabb och enkel och dessutom sparar du inte bara pengar på att rengöra dina smycken hemma, men också tid. Allt du behöver är en hemgjord rengöringsmedel och du har säkert redan allt du kommer att använda i ditt skafferi: 1 msk salt, 1 msk bakpulver, 1 msk diskmedel, 2,5 dl vatten, Aluminiumfolie. Därefter kan du fixa det enkelt.

Gör så här:

  • Häll i vatten i en skål och värm upp i mikron i en minut. 

 

  • Ta en annan skål och placera aluminiumfolie i botten. 

 

  • Häll i vatten och tillsätt bakpulver salt och diskmedel. Rör om lite och lägg sedan i smyckena. 

 

  • Ta ut smycken efter cirka 8 minuter och skölj dem under kallt vatten.

 

  • Sedan torka dem med en mjuk trasa men var extra försiktig med de som har stenar eller pärlor.

 

Vill du hitta nya smycken och accessoarer, samt smyckesförvaring alternativ så rekommenderar jag att du kollar in Edblads, som är ett svenskt designföretag. 

Smyckesförvaring

Efter att du har rengjort dina smycken är det också viktigt att komma ihåg att förvara dem på rätt sätt. Det är bättre att smycken inte rör varandra för att de inte ska få repor eller trassla med varandra därför en rätt smyckesförvaring är alltid bättre än att ha alla i en låda. På Elledecoration kan du hitta lite inspiration och välja någon smyckesförvaring som passar just dig. Det finns lite olika möjligheter i olika prisklasser men min favorit är nog nummer ett,  lådan med spegel, men bara för att jag gillar praktiska saker som har mer än en funktion.

 

Smyckesförvaring