Smycken i present
Smycken

Smycken i present – vad ska man tänka på

Att köpa present till någon är inte lätt. Jag själv har alltid svårt att bestämma mig vad jag ska välja. Det finns några tips som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en födelsedagspresent, julklapp eller bara en gåva till någon du tycker om. Smycken är alltid ett bra val.

Du kan börja med att tänka på vad personen brukar bära för smycken, vilka färger den gillar eller bara om det är något speciellt som du har märkt hos personen. Om den aldrig bär halsband eller armband så kan det vara bra att välja något annat för att inte misslyckas helt. Vill du köpa örhängen så tänk på att inte alla har hål i öronen. 

Tänk också på alla småsaker. Var det något som personen pratade om eller köpte när du var med så spara det i minnet. Skriv ner det för att det kommer säkert behövas när du väl ska köpa en present. Gillar du att överraska folk? Perfekt! Testa att köpa något som personen inte förväntar sig. Alla vill ibland få något annorlunda för att kunna ändra sin stil lite. Kanske lite större örhängen eller en färgglad armand. Tänk kreativt 🙂 

Du kanske vill förmedla ett budskap med din present? Det är skillnad på en födelsedagspresent, en julgåva och en kärleksförklaring. Det är viktigt att ha en tanke bakom det och välja något som passar perfekt för tillfället. 

Glöm inte att tänka på detaljer när du väljer smycken

Andra viktiga saker att tänka på vid val av en present är storlek och färg. Armband och halsband är nog inga problem med, men ska du köpa en ring så blir det lite mer klurigt. Guld eller silver brukar också vara ett dilemma då många föredrar antingen den ena eller den andra. Kolla lite på vad personen brukar bära innan du bestämmer dig för att köpa något. 

Om du inte vet exakt vad personen gillar för smycken så tänk på ens stil generellt. Är det färgglada kläder och mycket detaljer eller kanske mer klassiska och lugna nyanser som gäller? Smycken kan lätt kombineras med de flesta outfits men du kanske inte vill köpa ett rosa armband till någon som bara tycker om svart färg. Eller om det är en person som definitivt inte gillar stora halsband i guld så kan det vara en bra ide att välja en liten silver detalj istället. Samma gäller klockor. Inte alla människor brukar använda dem så tänk två gånger innan du köper den. 

Ett annat tips som jag tycker är relevant här är att aldrig köpa två halsband eller två ringar. Välj istället ett par örhängen och ett armband eller kombinera ett armband med ett halsband från samma serie. Och det viktigaste av allt, våga be om hjälp! Fråga gärna personalen i affären eller någon vän eller syskon som känner personen väl, eftersom de kommer säkert hjälpa dig att välja något perfekt. 

Inspiration och tips 

Du kan också kika på Elsa Storms eller Edblads för att hitta lite mer inspiration om du ska köpa ett present till någon. Det finns lite gott och blandat så jag tror att alla kan hitta något fint där. De är faktiskt två av mina favoriter så kan verkligen rekommendera att börja leta hos dem.

Smycken i present