Tips för din resa
Inspiration

Resa – Tipsen du inte vill missa!

När man reser bort så kan det vara svårt ibland att veta hur mycket man behöver packa. Jag tycker att det är bra att planera och göra några listor. Så man inte glömmer bort något essentiellt. Här berättar jag lite hur jag gör. Hoppas det kan hjälpa dig inför din nästa resa! 

 

Vart ska du resa någonstans i sommar? 

Jag har tänkt att resa någonstans där det är varmt och skönt och man kan gå runt i tunna kläder. Det är det bästa jag vet. Känns så bra att inte ha så många plagg på sig och man kan känna solen värma huden. Doften är också speciell, tycker jag! Det är en blandning mellan salt och sololja. Men kokosdoft. Det är då tycker jag att det är sommar! 

Älskar att gå runt i nya städer och upptäcka allt som finns. Efter en lång morgon på stranden förstås. Men det är sällan vi planerar hur vi ska packa eller essentiella saker vi får inte glömma. Fast man sen gör det… 

Det är därför jag kommer med lite tips man kan tänka på innan man reser. Så du blir en total proffs! 

Resa i sommar?

 

Vad ska man tänka på när man packar? 

Om du är som mig och inte vet vad man ska packa, eller packar för mycket. Så kommer alltid den här frågan fram: vad ska jag packa i resväskan? Men jag kan sitta och tänka på det i ett par dagar innan jag börja att packa. För det måste komma in lite. Och jag måste drömma om alla fina outfits jag ska ha på mig. 

När det är dags att packa så något som är väldigt onödigt och som jag har lärt mig efter många, många år. Alltså: att inte packa för mycket! Det är tungt att bära och sen har man inte använt mer en hälften. Men man har dessutom mindre plats för allt man vill köpa när man åker bort. Ett bra sätt för att klara packa mindre är skriv ner en lista. Planera i förväg vilka outfit du vill ha på dig. Därför är det så viktigt att kolla på hur väderprognosen ser ut. Sen brukar jag kolla upp det max en vecka innan. För det kan ändras mycket. Så man inte packar fel saker. 

Sen packar jag alltid ett par xxx kläder. För man vet aldrig. Men tänkt på att du vill säkert köpa massor med nya kläder och produkter. Som du kommer också använda menas du är på semester. I alla fall brukar jag alltid göra det. Och ibland har jag fått köpt en ny resväska så jag får in allt. Så gör inte som mig! Planera, gör en lista. Tänk på vad du vill ha på dig och sen packa det essentiella. Glöm inte solglasögonen, här kan du hitta tips på sommarens trender.

Det beror förstås på hur mycket plats man har. Men jag brukar resa med handväska om det är under en vecka, och handbagage när man åker bort längre. Prova även denna sida som skapar en packlista för dina behov!

 

Essentiella dokument 

Något som är mycket viktigt och man får inte glömma är lite olika dokument: 

  • Pass
  • Körkort om du ska hyra bil
  • Försäkringspapper
  • Kopior på viktiga dokument, som pass och körkort. 
  • Visum om det är nödvändigt
  • Vaccinationskort om du ska resa till ett land som kräver det. 
  • Viktiga telefonnummer eller kontakter till försäkringsbolaget, banken, polisen i det landet … 
  • Växla pengar inför resan, om det behövs. Men ibland gör det inte, för man brukar kunna betala med kort.