Inspiration

Notting Hill – Londons absolut bästa kvarter

Notting Hill är utan tvekan en av mina favoritkvarter i London. Och jag lovar att det är mer än bara Portobello Road att se i denna stadsdel. Många underbara restauranger, pubar och kaféer att äta gott på. Men det är också otroligt mysigt att bara strosa runt de fina gatorna och besöka de små affärerna där eller den kända biografen Electric Cinema. 

De flesta känner nog till Notting Hill från filmen med samma namn med Hugh Grant och Julia Roberts. Och jag måste erkänna att jag ibland kikar på den när jag känner lite extra mycket längtan dit! 

Strosa runt och handla på små butiker

Hela Notting Hill är fullt av små butiker där du kan hitta allt möjligt. Många av dem är ägda av folk som bor lokalt och det märks att de flesta är riktigt stolta över sina butiker och pratar gärna en liten extra stund med dig när du är där inne. Jag själv älskar att stötta just mindre butiker och så är utbudet ofta mycket roligare och lite mer unikt än i större butiker! 

Notting Hill är det bästa stället att hitta spännande smycken på, antingen i de antika shopparna på Portobello Road eller på någon av de andra små butikerna. 

Lokala äterier

Om du gillar turkisk mat så måste du gå till restaurangen Fez Manghal! Det är en favorit för många lokalbor i Notting Hill och många kändisar syns också till där. De har utan tvekan den bästa kebaben utanför Turkiet där. Men även underbara grillspett. Restaurangen är lite så jag rekommenderar att du köper med dig en kebabrulle och sätter dig i en park och njuter av den. 

Ett annat ställe som är värt ett besök är puben The Elk. En vackert inredd pub som också har en mysig terrass där du kan njuta av det klassiska engelska köket. Här kan du träffa på många lokalbor från Notting Hill som ofta har många roliga historier om vad som har hänt i kvarteren under åren.  

Ett annat mycket populärt ställe är puben Prince Albert som ligger precis vid tunnelbanestationen. Här samlas både lokalbor och turister och det är ofta svårt att hitta ett bord, men den gömda lilla trädgården gör att du kanske ändå har turen att hitta ett bord att sitta vid. 

Notting Hill är den mysigaste delen av London. Pubar, restauranger och kaféer. Små butiker med charmiga saker och en biograf men en spännande historia.

Biografen med en spännande historia i Notting Hill

Något som Notting Hillborna är väldigt stolta över är deras biograf Electric Cinema på Portobello Road. Det är en av de äldsta biograferna i världen och slog upp sina portar redan 1911. 

Biografen räddades 2001 av Notting Hillborna från att bli uppköpt och omgjord till någon affär eller liknande. Men Electric Cinema har inte haft en så solig historia. Det sägs att seriemördaren John Christie som mördade åtta kvinnor alldeles i närheten jobbade här under andra världskriget. Ryktet säger också att en tysk biochef under samma tidsera signalerade till zeppelinare och blev utjagad ut landet efter det. 

Som sagt minst sagt en spännande historia. Är du ute efter en riktigt old-school bioupplevelse så är Electric Cinema rätt ställe för dig. Här är stolarna i rött sammet precis som de ska vara. Och det känns nästan som om du skjutas tillbaka i tiden när du kommer in på biografen. Jag bara älskar det och brukade gå dit så ofta jag kunde!

Även om du har varit i Notting Hill förut så rekommenderar jag ett nytt besök och att se lite mer än bara Portobello Road, du kanske också hittar en ny favoritrestaurang eller en fin present till dig själv!