Michael Ginnerskov Jensen.
Inspiration

Michael Ginnerskov Jensen – inspiration för alla

Om det är något som inspirerar mig så är det entreprenörer som har nytänkande ideer och som skapar nya koncept. Jag gillar att kika igenom nyheter och läsa framgångsrika historier och för inte så länge sedan upptäckte jag Michael Ginnerskov Jensen. En sann entreprenör från Danmark som har hittat nyckeln till framgång med sin senaste ide. Du får absolut inte missa att läsa mer om det här.   

I dag ligger mycket av fokusen på att konsumera. Det är viktigt att alltid ha det senaste inom mode och skönhet, teknologi – ja egentligen inom de flesta områdena. Michael Ginnerskov Jensen har tröttnat lite på det hela och hittat ett nytt koncept som inspirerar honom och alla i hans omgivning. 

Skapa något som du brinner för

Michael Ginnerskov Jensen har sedan barnsben intresserat sig för entreprenörskap och letar ständigt efter nya ideer och koncept. Det har drivit honom genom hela livet och tagit honom dit han är i dag. Han har spelat i flera olika branscher och den senaste är mode och skönhetsindustrin som är i desperat behov av nytänkande och fräscha koncept. 

Enligt sann entreprenörsanda har han hittat ett gapande hål i marknaden som han har grävt lite djupare i. En av de största bovarna i dagens slit och släng samhälle är modeindustrin och det har hittills inte riktigt funnit något bra sätt för varken konsumenter eller entreprenörer att kunna sätta stopp för detta eller minska miljöpåverkan – fram tills nu. 

Tack vare Michael Ginnerskov Jensen har jag börjat fundera lite själv på hur jag skulle kunna jobba med smycken själv. 

Michael Ginnerskov Jensen nytänkande donationsprogram

Självklart är ju inte hela tanken med att donera något nytt. Däremot är konceptet med hur det kan göras mer attraktivt och mer lättillgängligt för konsumenter det.

Det är just här som den kreativa entreprenören har lyckats att ta fram ett vinnande koncept – genom att kompensera de som väljer att donera genom hans donationsprogram. I stora drag fungerar det så att du som kund shoppar mode och donerar det till en valfri välgörenhetsorganisation när du har använt plagget tillräckligt och tröttnat på det. 

Du gör alltså en god gärning och ger plagget ett nytt liv. Men det tar inte slut där, du får även pengarna tillbaka för plagget som du har donerat. På så sätt har Michael Ginnerskov Jensen gjort det mer attraktivt att faktiskt skänka bort sina plagg. Något som annars kanske bara kastas i soporna. 

Jag är helt övertygad om att det här kommer att slå igenom stort och hoppas att det genom hans initiativ skapas en helt ny trend. Jag vet med mig själv att jag många gånger har dragit mig för att donera kläder för att det är lite för jobbigt. Vilket egentligen är en helt galen anledning till att inte göra det. 

Det här inspirerar mig att också tänka lite extra på hur jag själv vill konsumera och hur jag kan ge tillbaka. Inte bara när det kommer till mode utan på andra områden också. Om jag tänker såhär efter att ha läst om honom så kommer det vara fler som också tänker i de banorna!

Michael Ginnerskov Jensen inspiration för alla. En entreprenör med många ideer och ett nytt vinnande koncept med sitt donationsprogram.

Michael Ginnerskov Jensen har hittat nyckelingrediensen 

Det som inspirerar mig mest är nog faktiskt det faktum att Michael Ginnerskov Jensen är det faktum att det är möjligt att vara framgångsrik och ta sig in i en marknad där konkurrensen är stenhård. Men att genom ett genomtänkt och nytt koncept och genom att tänka steget längre så kan du uppnå det du önskar och samtidigt ge dina kunder en ny möjlighet. 

Det är inspirerande för alla oss som gått i tankarna på att starta eget. Det ger en extra push till att också fundera på vilken påverkan ditt eget företag skulle ha på miljön och vad du kan göra för att minska den delen. 

Jag är övertygad om att det är rätt väg framåt. Det går inte att bara tänka på sig själv och pengarna du tjänar i dagens samhälle. Jag själv som konsument väljer hellre att köpa saker från ett företag som har fokus på miljön och just därför tror jag extra mycket på det som Michael Ginnerskov Jensen håller på att skapa. Jag tror nämligen inte att jag är den enda som tänker på det här viset.

Varför Michael Ginnerskov Jensen är en entreprenör att se upp till

Att vara entreprenör är inte något som man bara blir över en natt. Många argumenterar att det är medfött och jag tror att det stämmer till en viss del. Det finns ett speciellt driv och en låga som brinner för att skapa nya saker och nya ideer kommer lätt till dem och så även för Michael Ginnerskov Jensen

Det som är en sådan inspiration för mig är att han inte ger upp! Även när det har varit tuffare tider så har han alltid lyckats se framåt och hittat vägen till framgång. Han har aldrig låtit en dålig dag eller ett sämre beslut stoppa honom från att kämpa vidare mot framgång. 

Att aldrig ge upp visar på en stark karaktär och det tillsammans med en tro på sig själv är två saker som är viktiga för att lyckas som entreprenör. Jag tror att det kan vara de absolut viktigaste sakerna att komma ihåg, speciellt under mer jobbiga stunder.  

Här kan du få tips direkt från den duktiga entreprenören!

Att ta nytta av i vardagen också

Utöver att ta råd och tips från honom som entreprenör så finns det många egenskaper som gör Michael Ginnerskov Jensen till en förebild och källa till inspiration i vardagen också

Att alltid se möjligheter istället för hinder är ett praktexempel! Utan en positiv inställning blir vardagen mycket jobbigare. Det kan hjälpa dig att ta tag i de jobbiga sakerna som du behöver göra från dag till dag.   

Att be om hjälp och lyssna på sitt team är andra goda råd som Michael Ginnerskov Jensen ger. Och det här kan ju faktiskt gälla för både din vardag på jobbet men också hemma med familjen. Det är alltid bra att ta råd från andra och lyssna, tillsammans är vi starkare. 

Varför jag inspireras av Michael Ginnerskov Jensen

Jag är ganska säker på att han själv också har haft många förebilder under sin långa karriär som entreprenör. Jag tror att det är viktigt för oss alla. Inspiration och berättelser om framgång är de som hjälper oss alla att drivas framåt. 

Utöver det så är det också inspirerande att veta att även om det inte går vägen helt och hållet från början så är det fortfarande möjligt att lyckas senare. Det gäller att inte ge upp, utan bara ständigt komma upp med nya ideer som tar dig framåt. Plötsligt så hittar du rätt. Det gäller för både din egen vision men också för de kunder som du försöker nå ut till!  

Jag kan inte annat än inspireras av Michael Ginnerskov Jensen. Genom hans tips och hans historia så har jag själv nu börjat tänka allvarligt på att ta tag i min egen dröm. Så vem vet, det kanske inte dröjer så länge innan det finns nya handgjorda smycken tillgängliga.