Kashmir.
Kläder

Kashmir – det mjukaste du kan använda under vintern

Nu under den mörka och kyliga hösten och vintern så är plagg i mjuk kashmir det skönaste du kan använda. Ett klassiskt och tidlöst material som är värt att investera i – mys ordentligt de kommande månaderna!

Egentligen fungerar kashmir lika bra på vintern som på sommaren eftersom det är ett naturligt material som andas när du är varm och håller dig varm när du är kall.

Lite dyrare men värt varenda krona 

Självklart är kashmir ett material som kostar lite mer än andra plagg ute i butikerna. Men i min mening så är det verkligen värt den extra kostnaden eftersom det är plagg som aldrig går ur modet och som du kommer att ha i flera år framöver. 

Eftersom jag också är inne på det här med ekologiska produkter och att göra mitt för att inte påverka miljön negativt alltför mycket så köper jag hellre plagg som jag vet att jag kommer använda under en lång tid! 

Jag älskar ju också att följa med trender och uppdatera min garderob efter de olika säsongerna. Kan jag göra det med gott samvete och med plagg som jag vet kommer att komma tillbaka som mode så är det ännu roligare att shoppa nytt! 

Kashmir är perfekt för de kyliga höstdagarna. Det håller dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Det mjukaste materialet att skämma bort dig själv med eller någon du gillar. En sjal i kashmir är ne perfekt julklapp att ge bort till någon som står dig nära.

Kashmir och i alla möjliga former

Mitt absoluta favoritplagg undet vintern är en mysig tröja – helst med en polokrage och lite oversize. Och jag är just nu på jakt efter en vit polotröja i kashmir. Så snyggt till en mjuk beige kjol eller till ett par jeans och höga stövlar. Trendigt och underbart skönt på samma gång. 

En knälång klänning i kashmir är också ett plagg som står högt upp på min önskelista! Det funkar lika bra på kontoret som på AWn med kollegorna. Den kan enkelt stylas med snygga smycken och ett par stövlar med högt skaft. Det blir supersnyggt. Perfekt att matcha kashmir med strumpbyxor

I år är det också väldigt trendigt med matchande set. En tröja och en kjol eller ett par byxor i samma färg och material. Och att det dessutom är accepterat att gå ut med mjukiskläder den här säsongen gör ju bara saken ännu bättre! Det går liksom inte att göra fel – ett matchande set en mjuk färg och kashmir behöver varje kvinna i sin garderob i år. 

En perfekt julklapp till någon du gillar

Eftersom julen är på väg med stormsteg så är det hög tid att börja fundera på julklappar. Och ännu en gång kommer kashmir till din räddning om du har lite idétorka. När man var yngre så var ju mjuka klappar det sista man hade på sin önskelista men nu som vuxen kan jag inte tänka mig något bättre! 

Ett plagg i kashmir är älskat av alla – pappa, bror, mormor, morfar, moster, mamma, kusin, kompis, farmor och farfar – you name it! Jag älskar verkligen att ge bort en julklapp som jag tror kommer bli mycket använd. Mitt tips för den här julen är att satsa på en sjal i en neutral färg som vit, beigen eller grå. Det går alltid hem och vad kan egentligen vara bättre än det under den kalla vintern?