mineraler och stenar
Smycken

Fina smycken med olika mineraler och stenar

En mineral är ett oorganisk ämne som förekommer i naturen. Det finns en serie av fysiska egenskaper som kan användas för att identifiera ett specifikt mineral. Det finns mer en 4500 olika mineral och det upptäcks mer och mer varje år.  Jag älskar att använda olika stenar och mineraler på mina ringar, armband och halsband. 

Vad är mineral? 

Mineral är en fast oorganisk substans som förekommer i naturen. De kan identifieras genom sina kristall symmertriska egenskaper samt sina kemiska former. Visste du att det flesta består av tre till fem olika mineraler? Till exempel granit består av mineralen glimmer, kvarts och fältspat. Och alla mineraler består av en unik kombination och en unik kemisk formel. 

Det vanligaste mineral byggnande grundämnena är; syre (O), järn (Fe), kisel (Si), aluminium (Al), kalcium (Ca), kalium (K), natrium (Na) och magnesium (Mg), men det finns fler.

Mineraler har karakteristiska egenskaper och det är bra att kunna dem för att veta exakt vilken passar dig bäst! 

Smycken med mineraler och stenar 

Något som jag älskar är smycken och det vet ni! Jag tycker det gör så mycket till en outfit. Smycken med mineraler och stenar passar perfekt inför sommaren. Och jag tycker att de är otroligt fina. Jag har massor med olika halsband, ringar och armband med olika stenar. I flera typer och färger. Jag tycker att de representerar ett viktigt minne i livet och är dessutom riktigt snygga!

Jag älskar att använda olika kristaller för olika stunder, med olika meningar och energi. Här kommer några av mina favoriter.

Vill du läsa mer om smyckes rengöring och förvaring för att veta hur du kan ta hand om dina smycken så kan du läsa mitt gamla inlägg här!

Ametist

En mineral som jag älskar och som är lugnande för känslor och tankar är Ametist. Det är en av de vanligaste kvartserna och den finns i hela världen. Den har lila eller violett färg och är en skyddande amulett mot stress och negativitet. Fungerar också bra mot sömnproblem och huvudvärk. Jag fick en Ametist för några år sen av en vän från USA och jag har använt den sen dess. Speciellt när jag mediterar. För det är en sten med starka och renande vibrationer som passar perfekt efter en lång stressig dag! 

Lapis lazuli 

Det är en sten som påminner mig om den gränslösa himlen och universum. Stenen kommer från ett arabiskt namn och har gett namn till färgen azurblå. Den finns i Chile, Bajkalsjön och Afghanistan. 

Den förstärker vår visdom, frihet, fokus och att kunna tänka utanför boxen. Perfekt om man vill åka sin egen intuition. Jag har ett par halsband med lapis lazuli och de passar helt underbart när sommaren är här och man har fått lite färg på sig! 

Jordgubbskvarts

Det är en rosa kvarts som är känd för att ha en stor kärleksenergi. Det är en sten som passar för att vara generös, känna tacksamhet och förstärka kärleken i ditt liv. Den hjälper dig att lättare komma ner i ett meditativt tillstånd och healar dig från stress, trötthet och depressioner, men också för att känna dig speciell.

Man säger också att man kan bära jordgubbskvarts för att locka till sig sin “soulmate”. Det låter väl bra? Jag har massor med olika jordgubbskvarts i ringar, armband och halsband. De passar bra med nästan allt med deras vit-rosa färg. 

Vill du leta efter något som passar dig så kan du kika på kristalrummet som har ett stort urval av olika stenar och smycken. Men kom ihåg att läsa lite först om vilken sten eller mineral som passar dig bäst.

Rengöring
Hur gör jag rent mina mineraler och stenar? 

Nästan alla mineraler och stenar mår bra av att torkas med en lätt fuktad bomullsduk. Organiskt material som korall, bärnsten och pärlor ska definitivt inte läggas i blöt. Samma för turkos och lapis lazuli så tänk på det när du ska rengöra dem.

De kan även förlora sin lyster om man har direkt solljus på eller värme på dom. Man ska också vara försiktigt med dammet som finns i luften. Det är väldigt lätt att få bort, och jag gör alltid det med en mjuk tandborste. Men du måste vara försiktig och inte skrubba för hårt!