Stora örhängen
Smycken

En magisk värld av örhängen

Örhängen är ett helt värld inom smycken. Det finns så många olika stilar, färger, märken och varianter att jag skulle kunna sitta här en hel dag och skriva om det. Men nu vill jag fokusera lite mer på några av mina favoriter för 2020 för att ge dig lite inspiration. 

Det finns inget bättre att slappna av i soffan med en tekopp och nyheter inom smycken. Jag satte mig idag för att kolla lite på pinterest och instagram, bara för att hitta lite inspiration. Och då tänkte jag direkt på örhängen eftersom det var verkligen länge sedan jag köpte några. Nu när sommaren är äntligen här och temperaturen stiger vill vi alla gå ut och hänga på en uteservering eller bara köra en picknick i parken med våra vänner och släktingar. 

Örhängen är en del av mode som ofta glöms bort och inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Jag tycker att det är helt fel! Örhängen kan verkligen fixa till vilken outfit som helst och är en perfekt komponent till alla stilar. Oavsett om du föredrar små eller stora örhängen så är det alltid bra att satsa på det. 

Lite inspiration

Brukar du använda mindre örhängen dagligen så våga testa något större på kvällen eller under helgen. Om du är van vid att ha på dig större modeller så kan du alltid experimentera lite med olika färger, märken eller former. Det finns gott och blandat att välja mellan. Och sommaren är ett perfekt tillfälle för att testa nya stilar. Jag själv älskar färgglada smycken tillsammans med en blommig sommarklänning eller bara för att kombinera de med andra smycken och outfits. 

Örhängen går så fint med alla kläder på alla årstider. Jag föredrar till exempel mindre modeller på vintern för att jag är oftast rädd att de stora kan lätt fastna i mössan eller halsduken. På sommaren så vill jag dock ha större varianter. Våga köpa olika modeller för att kunna byta dem när du vill och inte känna att det blir tråkigt efter ett tag. Glöm bara inte att tänka på rätt smyckesförvaring. Här finns det några tips och råd som du kan tänka på när du ska köpa en smycken förvaringslåda. Du kan också läsa lite om hur du kan ta hand om dina smycken. 

Det finns också frågan om du föredrar lite billigare varianter eller kanske för att ha ett par designer örhängen från ett känd märke. Det är lite olika vad folk tycker om och det är inte alls konstigt. Jag själv är inte så in i det hela men det finns så klart väldigt många fina modeller från Chanel, Gucci och många andra. Det kan vara värt att köpa ett par lite extra fancy örhängen som du kan använda för speciella tillfällen. 

Olika modeller av stora örhängen 

Stora örhängen finns i olika modeller och beroende på vad du gillar så passar de mer eller mindre med allt. Stora indiska örhängen är alltid på topp, men är kanske inte ett perfekt val för arbetsdagen. Däremot kommer de att passa jättebra på en utekväll eller fest. Ska du på ett bröllop eller födelsedagsfest så kan du våga experimentera lite extra. Välj en färg som kommer passa din hud och lyfta ditt utseende. 

Långa örhängen kommer också att förlänga ditt ansikte men kom ihåg att inte välja allt för stora som kommer se tungt ut. 

Hoops är en annan typ av stora örhängen och de är definitivt på topp nu. De kommer nog fortsätta vara trendiga nästa år med så det är ett säkert val om du ska köpa nya. De finns också i så många fina varianter så du kan säkert hitta ett som passar dig. 

Här kan du läsa lite mer om andra trender inom örhängen och hitta lite inspiration inför sommaren:)

olika örhängen